Helló Május!

A május számomra minden évben hoz valami különlegességet. Tavaly ilyenkor, pont ugyanezen a napon volt az első nagyobb, kétnapos rendezvény, ahol részt vettem a Miyaou Store-ral. Ez azért nagyon fontos számomra, mert ekkor döntöttem el, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, mint főállású munka. Bár még nagyon hosszú út ál előttem, hogy minden jól menjen, minden apró szintlépésnek nagyon örülök. Például a múlt hónapban kiadott limitált kollekciókkal kapcsolatos háttérmunkálatok számos tapasztalati ponttal gazdagítottak. Ebből okulva szeretném útjára indítani a májusi témákat is, melyek közül az első a Science Fiction előtt tiszteleg. 


Boldog Star Wars Napot mindenkinek!

Aki egy kő alatt lakik a geek világban talán még nem hallotta, de ma van a nemzetközi Star Wars nap. A dátum egy  elmés szójátékhoz köthető, mely az "Erő legyen veled", vagyis angolul a "May the force be with you" idézetből származik. Az Erő vagyis a "force" szó ki lett cserélve "fourth"-ra, magyarul negyedikére, tehát "Május negyedike legyen veled". Sokan nem tudják, de a Sötét oldalnak is volt ehhez egy két szava, így másnap "Ötödike vissza vág." Itt a Sith visszavág című részre utalnak azáltal, hogy a "Sith" le lett cserélve "Fifth"-re. ugyanis George Lucas, a Star Wars unevrzumának megálmodója május 14.-én ünnepli születésnpaját. Ha pedig ez sem lenne elég, május 21-ére a Yoda rajongók nyelvtantudásukat, tisztelettel elővehetik. Ezen a napon kedves mesterünk egyedi szórendjével boldogíthatjuk egymást (büntetlenül). 


Ne ess pánikba!

Nem csak a Star Wars fandomot szeretném bővíteni. Május 25. a hivatalos Törülközőnap, Douglas Adams születése alkalmából, aki a Galaxis útikalauz stopposoknak című "könyvtrillógia" írója. Szerezz hát be egy pihepuha de strapabíró törülközőt, mert bárhová mész, nagy hasznát veszed. Személyes kedvencem a Star Trek és a méltán híres Dr.Who is a listámon van, de fandom független ötletek is megvalósításra kerülnek ebben a hónapban. Remélem kíváncsiak vagytok, mert én már nagyon izgulok, hogy megmutassam nektek. 

Ha szeretnél hamarabb értesülni a havi újdonságokról, támogasd és kövesd a munkásságom Patreonon keresztül, melyet ide kattintva érhetsz el.